Tanker fra blokken (ved Edvardsen i Dokken)

21/09/2009

Passord NATUR til 2077

Filed under: Miljø — eedvardsen @ 12:51

Stortingsvalget 2009 er historie – nå må vi leve med konsekvensene.

I følge en undersøkelse fra Synnovate har ikke velgerne i Norge vært så opptatt av miljøvern siden 1989. Før valget var det en rekke analyser av partienes programmer og kandidater i forhold til miljøspørsmål. Analysene var forholdsvis entydige: Venstre og SV var best med Krf hakk i hæl.

Når man leser valgresultatet, så lurer man på hva som har foregått i landets stemmeavlukker. Hva er det som gjør at en økende miljøinteresse fører til økt oppslutning om Høyre, Arbeiderpartiet og Frp?

Bloggeren Hildegunn har sin egen teori.

Men jeg tror ikke petroleumsindustrien i Norge står bak massivt valgjuks. Men vi får vente til de internasjonale observatørene kommer med sin endelige rapport:-)

Årsakene til valgresultatet kan være flere. Kanskje mener folk, i motsetning til miljøorganisasjonene, at Norges tre største partier med god miljøpolitikk. Eller kanskje lot ikke velgerne miljø avgjøre partivalget, selv om de mente det var viktig?!

Uavhengig av hva som er årsaken. Så er en ting klart:
Vi trenger en mye sterkere uavhengig miljøbevegelse. En bevegelse som har kraft og argumenter nok til å utfordre den sittende norske regjeringen og sørge at den neste blir grønnere enn den forrige.

DERFOR: Send passordet NATUR til 2077 og bli medlem av Naturvernforbundet. Naturvernforbundet jobber både i forhold til å hjelpe enkeltpersoner med å leve mer miljøvennlig og med å påvirke politikere til å gjøre mer miljøvennlige valg på vegne av oss alle.

Send passordet NATUR til 2077

De som har behov for å få et klarere bilde av hva Norges største demokratisk styrte miljøorganisasjon gjør kan gå inne på de sentrale hjemmesidene eller til sidene til fylkeslaget i Hordaland.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: