Tanker fra blokken (ved Edvardsen i Dokken)

13/12/2009

COP15, dag 3

Filed under: Umerket — eedvardsen @ 09:10

I går var en lang og flott dag.

Middag med bismak
Flott å avslutte med en middag på mexikansk restaurant. Men mens vi satt der og koste oss fikk vi meldinger om at studenter fra Natur og Ungdom sitt studentlag på Ås hadde blitt arrestert. Disse hadde vi gått sammen med ut fra Christianborg og de var definitivt ikke maskerte og hadde helt definitivt ikke voldelige hensikter.

Men når det danske politiet arresterer nærmere 1.000 mennesker, så går det selvsagt slik at uskyldige studenter må sitte på kald asfalt i timesvis for så å havne i et bur og være der i flere timer. Så skjønner jeg at folk blir bitre og forbannet.

Her ser du politiet si at de er fornøyde og en del åpenbart uskyldige demonstranter. Til slutt klarer politiet å si «beglager»

Vi kunne ikke si så mye annet enn skål!:-/

Trykk på forhandlingene
Det var en kraftfull klimamarsj med opp mot 100.000 deltakere. Kravet er en bindene, ambisiøs og rettferdig klimaavtale. Og de burde kunne ha en innvirkning på statslederne at deltakelsen var såpass god.

Rett etter klimamarsjen gikk jeg inn på Bella-senteret for en matbit, en skvett kaffe og inne minst å få varmen i kroppen. Å på min vei fikk jeg et glimt av legenden Desmond Tutu. Han er er for å overlevere underskriftene fra ”Countdown to Co2penhagen” til FNs klimadirektør. Og håper på den måten å kunne bidra til det presset som er nødvendig.

Jeg marsjen, Tutus underskifter og andre kraftfulle utspill i sum kan sørge for at vi får en akseptabel avtale. Vår framtid stiller store krav til oss, og vi burde hatt en veldig god avtale. Men realisten i meg sier at det må bygges opp et enda større folkelig press, både i Bergen, Norge og resten av verden.

Den jobben starter, eller fortsetter, for min del i Bergen på mandag. Hvor vi blant jobber for bybane, langt bedre sykkelveier, mot privatbilbasert byutvikling (IKEA f.eks.) og for at folk skal skifte ut oljefyren.

I dag blir det en ettertankens dag, og forhåpentligvis med litt kunst.

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: